Hyppää pääsisältöön
Hydrogen

Vety

Pelkistyskaasu, polttokaasu, instrumenttikaasu, ilmapallokaasu jne.

Vedyn käyttö

Vetyä (myös vetykaasu) käytetään teollisuudessa muun muassa polttokaasuna sekä pelkistyskaasuna esimerkiksi uunijuotossa. Sitä käytetään myös kuljetuskaasuna ja instrumenttikaasuna tutkimuksessa ja analysoinnissa.

Air Liquide toimittaa vetykaasua puhtaana erikoiskaasuna kahdessa puhtausasteessa: ALPHAGAZ™ 1, jonka puhtausaste on 99,999 %, ja ALPHAGAZ™ 2, jonka puhtausaste on 99,9999 % ja jota käytetään kriittisissä laboratorio- ja analysointilaitteistoissa.
Lue lisää vedyn käytöstä tutkimuksessa ja analysoinnissa

Vety heliumissa tai typessä on kaasuseos, jota käytetään kalibrointikaasuna (viitekaasuseos) moottorien pakokaasutesteissä. Lue lisää kaasujen käytöstä ajoneuvoteollisuudessa.

Vety – tulevaisuuden energiaa

Vetyä voidaan valmistaa useista energianlähteistä, varsinkin uusiutuvasta energiasta. Kaasuilla on tästä syystä suuri potentiaali puhtaana energianlähteenä, ja ne ovat vaihtoehtoja fossiilisille polttoaineille.

Ilman happeen yhdistettynä vetyä voidaan muuntaa sähköksi polttokennoilla, joissa sivutuotteena syntyy vain puhdasta vettä.

Air Liquide kattaa koko polttoaineeksi käytettävän vedyn toimitusketjun: tuotanto, jakelu, varastointi, polttokennot ja liikenteen latausasemat. Olemme siis osaltamme edistämässä vedyn käyttöä puhtaana energianlähteenä esimerkiksi henkilö- ja linja-autoissa.

Vedyn toimittaminen

Air Liquide toimittaa Suomessa vetyä ja vetyä sisältäviä kaasuseoksia eri määrinä ja pitoisuuksina kaasupulloissa. 

 

Käyttöturvallisuustiedote ja esitteet

Osoite

Yrttipellontie 1 C, 90230 Oulu

Puhelin

020 779 0586