Hyppää pääsisältöön
Nitrogen

Typpi

Ei ainoastaan jäähdyttämiseen ja pakastamiseen

Typen käyttö

Typpeä (myös typpikaasu) käytetään lähes kaikilla teollisuudenaloilla. Jalostamot ja petrokemianteollisuus tarvitsevat suuria määriä kaasumaista typpeä hapen ja kosteuden poistamiseen erilaisista prosesseista. Elintarviketeollisuudessa typpeä käytetään elintarvikeprosesseissa esimerkiksi jäähdyttämiseen ja pakastamiseen, kontrolloituna ympäristönä pakkauksissa sekä lämpötilan säätelyyn elintarvikkeiden varastoinnissa ja kuljetuksessa. Monilla teollisuudenaloilla typpikaasua käytetään pienempiä määriä analysointi-instrumenttien nollaamiseen ja puhdistamiseen.

Typpeä laboratorioihin ja analysointiin 

Air Liquide toimittaa sekä nesteytettyä että kaasumaista typpeä eri puhtauksina ja määrinä tarpeesi mukaan. Tarjoamme puhdasta typpikaasua tuotenimellämme ALPHAGAZ™. ALPHAGAZ 1 -typen puhtausaste on 99,999 %, kun taas ALPHAGAZ 2:n puhtausaste on 99,9999 %, ja sitä käytetään kriittisissä laboratorio- ja analyysilaitteistoissa. ALPHAGAZ 1 -typpeä toimitetaan kaasupulloissa, joissa on avoin ergonominen suojus ja oma pulloventtiilimme SMARTOP™. Valikoimassamme on myös nesteytettyä typpeä kryogeenisille kaasuille tarkoitetuissa pienemmissä säiliöissä.

Elintarvikkeet ja juomat

Typpeä käytetään elintarvike- ja juomateollisuudessa erilaisissa käyttötarkoituksissa. Typpeä käytetään ennen kaikkea jäähdyttämiseen ja pakastamiseen, kontrolloituna ympäristönä pakkauksissa sekä lämpötilan säätelyyn elintarvikkeiden varastoinnissa ja kuljetuksessa. Korkea ja tasainen laatu on ehdoton vaatimus elintarvikkeiden ja juomien valmistuksessa. Tähän tarkoitukseen kehitetty Air Liquiden elintarvikkeiden ja juomien tuoteohjelma ALIGALTM
on mukautettu erityisesti elintarviketuotannon nykypäivän vaatimuksiin muun muassa jäljitettävyyden ja HACCP:n osalta. Lue lisää kaasujen käytöstä juomissa ja elintarvikkeissa

ALbee Cool – typpeä ostopullossa 

ALbeeTM Cool -typpi on joustava ostopullo, jonka työpaine 0–50 bar on tarkoitettu erityisesti vedostukseen, vuodonetsintään, huuhteluun ja juottamiseen. ALbee Coolin  avulla pääset jatkamaan työskentelyä nopeasti.

Typen toimittaminen

Air Liquide toimittaa typpeä ja typpeä sisältäviä kaasuseoksia eri määrinä ja pitoisuuksina.

Jos tarvitset suuria määriä typpikaasua, voimme toimittaa sen nesteytettynä säiliöautossa. Tällöin asennamme sopivan säiliön ja haihduttimen, joka seuraa kaasunkulutusta.

Jos tarvitset typpikaasua kaasupulloissa, pulloissamme on jokin uudenaikaisista ja älykkäistä pulloventtiileistämme, jotka kuuluvat Top-tuoteperheeseen, eli SMARTOPTM, ALTOPTM, EXELTOPTM tai ALbeeTM Cool.

 

 

Käyttöturvallisuustiedote ja esitteet

Osoite

Yrttipellontie 1 C, 90230 Oulu

Puhelin

020 779 0586