Hyppää pääsisältöön

Juomat

Kaasua, laitteistoja ja palveluita juomateollisuudelle

Air Liquide on kehittänyt ratkaisuja kaasuista, laitteistoista ja palveluista, jotka auttavat sinua juomanvalmistajana optimoimaan tuotantoasi. Voimme auttaa sinua esimerkiksi virvoitusjuomien, kivennäisvesien ja oluiden hiilihapotuksessa.

Elintarvikkeiden turvallisuus ja laatu ovat erittäin tärkeitä tekijöitä juomien valmistuksessa, koska kuluttajat asettavat tuotteille aivan erityisiä odotuksia. Asiantuntijoidemme pitkä kokemus ja laaja-alainen tietämys takaavat, että pystymme vastaamaan alan kasvaviin vaatimuksiin esimerkiksi maun ja säilyvyyden suhteen.

Lue lisää Air Liquiden kaasuista juomateollisuudelle:

Turvallisuus

Air Liquiden elintarvike- ja juomateollisuudelle, kuten panimoille, tuottamat hiilidioksidi ja typpi vastaavat HACCP-periaatteita.

Asiantuntemus ja palvelut

Asiantuntijamme työskentelevät kanssasi prosessien kehittämiseksi, jotta laitoksesi valmistaman juoman tuotantoprosessi olisi mahdollisimman optimaalinen.

Juomateollisuudelle tarjoamamme ratkaisut kattavat seuraavia palveluja:

 • Autamme valitsemaan optimaalisen kaasuseoksen
 • Kaasuhuollon laitteistot ja niiden asentaminen
 • Konsultointiapu ja tekninen tuki
 • Kaasuanalyysit ja -mittaukset
 • Tuotetestaukset
 • Osallistuminen prosessien käyttöönottamiseen ja hienosäätöön
 • Henkilökunnan kouluttaminen

Panimot

Air Liquide toimittaa kaasuja ja laitteistoja panimoihin, joten asiantuntijoillamme on vuosien kokemus yhteistyöstä panimoiden kanssa. Valikoimaamme kuuluu paljon erilaisia kaasuseoksia erilaisiin tarpeisiin. ALIGALTM-kaasumme ovat HACCP:n mukaan sertifioituja.

Asiakkaamme FinnSpring Oy kertoo yhteistyöstä Air Liquiden kanssa

Kasvua ja kumppanuutta yli 20 vuotta

Finn Spring Oy käyttää Air Liquiden ALIGAL -nestemäistä hiilidioksidia juomien hapottamiseen. Finn Spring Oy:n ja Air Liquiden yhteistyö alkoi vuonna 1996. Finn Spring Oy on Suomen suurin lähdevesien toimittaja. Yritys valmistaa n. 90 % Suomessa myytävistä lähdevesistä ja n 20 % kivennäisvesistä. Yrityksen tuotanto on noin 70 miljoonaa litraa lähdevesijuomia vuodessa.  

Toimitusjohtaja Hannu Ali-Haapala vastasi kysymyksiimme. 

Mitä Finn Springille merkitsee yhteistyö ja kumppanuus Air Liquiden kanssa?

Olemme voineet luottaa siihen, että Air Liquide toimittaa meille tarvitsemamme hiilidioksidin ajallaan ja että se vastaa laatuvaatimuksiamme. Air Liquide noudattaa ISO 2200 standardia, joka koskee elintarvikkeiden ja juomien käsittelyä ja valmistusta. Air Liquiden kaasuasiantuntijat ovat aina valmiina antamaan apua ja teknistä tukea. Pitkäaikainen kumppanuus helpottaa vuoropuhelua ja olemmekin yhdessä kehittäneet prosesseja laadun ja tehokkuuden parantamiseksi kaasujen avulla.

Mitä yhteistyötä Air Liquide voi tarjota Finns Spring Oy´lle nyt ja tulevaisuudessa?

Kehitämme asiakkaidemme kanssa uusia lähdevesituotteita, joiden säilyvyyttä ja pakkaamista voimme Air Liquiden kaasujen avulla parantaa. Tulevaisuudessa tulemme tutkimaan myös useita kaasunkäytön sovelluksia, joilla voimme parantaa tuotantoamme. Pyrimme jatkuvasti etsimään keinoja energiankulutuksen vähentämiseksi, joten siihen liittyviä yhteisiä kehitysprojekteja on myös työn alla.

Tavoitteemme on olla lähdevesien markkinajohtaja Pohjoismaissa seuraavien vuosikymmenien aikana. Tavoitteen saavuttaminen on helpompaa, kun on luotettavat ja sitoutuneet yhteistyökumppanit.   

Finn Springin raaka-aine on puhdas lähdevesi. Finn Springin tuotteet ovat viime vuosina saavuttaneet kansainvälistä tunnustusta mm Superior Taste Award -laatupalkinnon. Finn Springille on myönnetty tänä vuonna myös valtakunnallinen yrittäjäpalkinto

Lue lisää tästä (pdf).

Juomat – arvoketju

Valitse arvoketjunvaihe, jossa Air Liquide voi tarjota sinulle ratkaisun.

Miksi kannattaa valita meidät?

 • 01

  Sertifioidut kaasut

  Air Liquiden kaasut valmistetaan voimassa olevien elintarviketuotteita koskevien turvallisuus- ja laatustandardien mukaisesti.

 • 02

  Tietämystä panimoiden toiminnasta

  Air Liquide kehittää jatkuvasti uusia sovelluksia ja laitteistoja juomateollisuudelle. Asiantuntijamme auttavat sinua käsittelemään kohtaamiasi haasteita ja keskittyvät auttamaan sinua tuotannon, laadun ja kannattavuuden tehostamisessa.

 • 03

  Tutkimuskeskus

  Air Liquiden tutkimus- ja kehityskeskukset pyrkivät jatkuvasti kehittämään uusia, entistä turvallisempia ja tehokkaampia ratkaisuja juomateollisuudelle.

Osoite

Yrttipellontie 1 C, 90230 Oulu

Puhelin

020 779 0586