Hyppää pääsisältöön

Teollisuus- ja erikoiskaasut

Industrigaser för professionell användning

Nedan hittar du en översikt över Air Liquide industrigaser. Välj önskad gas för att få information om gasapplikationerna. Om du är osäker på vilken gas du ska välja, kan du använda vår gasguide.

Våra gaser är skapade för att säkerställa tillförlitliga resultat vid analys och kalibrering samt processapplikationer. Med omfattande kunskaper inom ämnet kan vi erbjuda gaser med hög kvalitet, specialiserad kunskap och lösningar som är skräddarsydda för dina behov.

Förutom rena gaser erbjuder vi ett brett utbud av gasblandningar för industriella, medicinska och forskningsändamål. Kontakta oss om du har frågor eller behöver ett icke-bindande erbjudande. Tillsammans hittar vi rätt lösning för ditt företag.

Utrustning för industri- och specialgaser

Air Liquide erbjuder all utrustning och tillbehör som behövs för hantering och användning av industrigas – oavsett vilken typ av gas du använder. Vi erbjuder naturligtvis även utrustning och tjänster i samband med våra medicinska gaser.

Vår gasutrustning inkluderar regulatorer, centrala gassystem, slangar, ventiler och uttagsposter. Våra kompetenta tekniker och experter kan både installera och tillhandahålla underhåll av din utrustning och ge dig den nödvändiga kunskapen om gassäkerhet. Läs mer om vår utrustning.

Användning av gaser

Gas används i en mängd industriprocesser, som skyddsgas, bränngas, förpackningsgas och reduktionsgas. Bland de vanligaste industrigaserna finns argon, hydrogen och koldioxid. Inom läkemedelsindustrin och den kemiska sektorn används gaser för bland annat brandsläckning, vattenrening och framställning av läkemedel. 

Specialgaser är högrena gaser som används för att uppnå optimala resultat eller för att säkerställa att en viss kvalitetsstandard uppfylls. 

Livsmedelindustrin

Inom livsmedelsindustrin används stora volymer av gas för produktion, kylning/frysning och förpackning. Vanliga livsmedelsgaser är koldioxid och nitrogen. Koldioxid används i kolsyrade drycker och koldioxid i fast form, s k torr-is, används även för lagring och frysning inom charkindustrin. Nitrogen, eller kväve, används vanligtvis vid kylning och transport av livsmedel. 

Forskning, analys och läkemedel

Inom läkemedelsindustrin används specialgaser för hantering, förpackning och framställning av läkemedel. Nitrogen används vid kylning och är också en grundläggande komponent inom moderna farmaceutiska framställningsprocesser. Medicinsk koldioxid används inom sjukvården för bl a nedfrysning av vävnader.

Stål- och metallurgi

Stål- och metallindustrin är störst när det kommer till användning av industrigaser. En av de vanligaste gaserna är argon som används som skyddsgas vid svetsning av aluminium, stål, brons och koppar. Hydrogen används som reduktionsgas vid t ex ugnslödning. Oxygen (syre) används vid svetsning, skärning och smältning.

Tjänster

Air Liquide erbjuder alla de tjänster du behöver för att kunna använda våra gaser på ett så säkert, effektivt och lönsamt sätt som möjligt.

Läs mer om våra tjänster:

Osoite

Yrttipellontie 1 C, 90230 Oulu

Puhelin

020 779 0586