Fryst sparris

Jäähdytys ja pakastaminen

Fryst sparris

Jäähdytys

Air Liquide toimittaa jäähdyttämiseen kaasuja ja erilaisia palveluja, jotka mahdollistavat erilaisten elintarvikkeiden laadun ja tuoreuden säilymisen ja vastaavat elintarviketeollisuuden tarkkoja hygienia- ja laatuvaatimuksia. Räätälöimme ratkaisut tarpeisiisi.


Pakastaminen

Air Liquide on aina kehityksen kärjessä, kun on kyse pakastamisessa ja pakastettujen elintarvikkeiden kuljetuksessa käytettävästä teknologiasta. Toimitamme pakastusjärjestelmääsi soveltuvat laitteet ja palvelut, ja asiantuntijamme neuvovat sinua myös laajoissa ja monimutkaisissa prosesseissa. 


Nexelia-ratkaisu elintarvikkeiden jäähdytykseen ja pakastukseen

Nexelia on elintarvikkeiden jäähdytykseen ja pakastukseen suunniteltu kokonaisratkaisu, johon sisältyvät Air Liquiden ALIGAL 1- ja ALIGAL 2 -elintarvikekaasujen toimitukset, käyttöön tarvittavat laitteet sekä asiakkaan elintarvikeprosessin optimointia varten räätälöity Performance Service -palveluohjelma. Tarjous on suunnattu asiakkaille, jotka haluavat saada elintarviketuotteiden jäähdytyksestä ja pakastuksesta aiheutuvat kustannukset kilpailukykyiselle tasolle.

Kryogeeninen jäähdytys ja pakastus – kilpailukykyinen vaihtoehto
Kuluttajien muuttuvat ruokatottumukset sekä elintarvikeraaka-aineiden ja polttoaineiden hintojen nousu pakottavat elintarvikkeiden tuottajat keskittymään innovaatioiden kehittämiseen ja pitämään kustannukset alhaisina. Elintarvikkeiden kryogeeninen jäähdytys ja pakastus on kilpailukykyinen vaihtoehto. Yhdistämällä sen tuotantoprosessiin voit parantaa tuottavuutta ja joustavuutta sekä vähentää kustannuksia elintarviketurvallisuudesta tai tuotteiden laadusta tinkimättä.

ALIGAL-kokonaisratkaisu voi sisältää seuraavaa:

  • Koeajot ja testit pakastustunneleissa tai pakastinkaapeissa
  • Säiliöiden asentaminen
  • Kaasuputkien asentaminen säiliön ja käyttöpaikan välille
  • Pakastustunnelien tai pakastinkaappien vuokraus tai myynti
  • Osallistuminen prosessien käyttöönottoon ja optimointiin
  • Henkilökunnan kouluttaminen.

Kryomekaaninen pakastus

Cryo tunnel easy-load

Air Liquide tarjoaa elintarviketuotteisiin tarkoitettua nesteytettyä typpeä ja hiilidioksidia käytettäväksi kapasiteetin lisäämiseen mekaanisen pakastuksen yhteydessä.

Cryo-pinnoitus

IQF pasta

Niin kutsuttu cryo-pinnoitus on kustannustehokas eräprosessi, jota käytetään silloin, kun elintarviketuotteet, kuten leipomotuotteet, pastat, lihat tai äyriäiset, on peitettävä erilaisilla pintakerroksilla ja kastikkeilla. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa varmistamme, että pinnoite on tasalaatuinen ja tuotteen laatu sekä houkutteleva ulkonäkö säilyy.

Siivutus

skinka skivning

Air Liquide tarjoaa ratkaisun, jossa nesteytettyä typpeä tai hiilidioksidia käytetään kohmetukseen siivutuksen yhteydessä. Ratkaisu on joustava ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi lihan, kalan ja juuston siivutukseen. Menetelmällä vähennetään hävikkiä ja parannetaan hygieniaa ja tuotteen ulkonäköä. Sen avulla voidaan myös nopeuttaa viipalointia.

IQF-pakastus

IQF viande

Air Liquide tarjoaa kehittyneitä upotuspakastimia ja pakastustunneleita, jotka soveltuvat monille erilaisille tuotteille, kuten kypsennetyille elintarvikkeille, hedelmille ja vihanneksille, äyriäisille ja valmisaterioille. IQF-pakastus estää irtopakastettavien ja tahmaisten tuotteiden toisiinsa tarttumisen.

Air Liquide on on kehittänyt typpeen ja hiilidioksidiin perustuvia ratkaisuja, jotka ovat sekä innovatiivisia että helppoja mukauttaa käyttötarkoitukseen sopiviksi.

Kylmäkuljetuksiin

Glace carbonique

Air Liquide tarjoaa ratkaisuja monenlaisiin kylmäkuljetuksiin hiilihappojäätä tai hiilidioksidilunta käyttämällä. Elintarvikkeiden kuljettaminen kylmäketjun katkeamatta aina gourmetjäätelöistä valmisruokiin edellyttää tarkkuutta. Kylmäkuljetuksissa on huomioitava kuljetusetäisyydet, elintarvikkeiden tyyppi ja varastointijaksot.

Kryogeeninen bottom injection-system - kontrolloidaan lämpötilaa

färs

Air Liquide tarjoaa bottom injection -ruiskutusjärjestelmän, jossa käytetään hiilidioksidia lihatuotteiden, prosessoidun ruoan ja kypsennettyjen tuotteiden jäähdyttämiseen.

Tällä menetelmällä kontrolloidaan tuotteiden lämpötilaa. Hiilidioksidi suihkutetaan lumena sekoittimen päältä tuotteen pintaan. Hiilidioksidilumi sekoittuu tuotteisiin, jolloin se jäähdyttää ne välittömästi.

Air Liquiden ratkaisussa ruiskutetaan nestemäistä typpeä tai hiilidioksidia pohjasta esim. "kutteriin", jolloin kaasu sekoittuu tasaisesti tuotteeseen, mikä takaa paremman lämpötilan hallinnan.

Kryogeeninen top injection-system - kontrolloidaan lämpötilaa

cryogenic

Air Liquide tarjoaa top injection-system -ruiskutusjärjestelmän, jossa käytetään hiilidioksidia lihatuotteiden, prosessoidun ruoan ja kypsennettyjen tuotteiden jäähdyttämiseen.

Tällä menetelmällä kontrolloidaan tuotteiden lämpötilaa. Hiilidioksidi suihkutetaan lumena sekoittimen päältä tuotteen pintaan. Hiilidioksidilumi sekoittuu tuotteisiin, jolloin se jäähdyttää ne välittömästi.

Koska hiilidioksidilumi muuntuu kaasuksi, se ei lisää tuotteen nestemäärää. Tästä syystä hiilidioksidi voi toimia tietyissä elintarviketuotteissa suojana bakteereita ja sieniä vastaan.

Onko sinulla kysymyksiä?

Täytä yhteydenottolomake!