Finn Spring valmiina Pohjoismaiden markkinajohtajaksi

07/03/2019

Finn Spring Ltd.
”Luotettavat ja sitoutuneet kumppanit, kuten Air Liquide, helpottavat tavoitteen saavuttamista”.

Finn Spring Oy on Suomen suurin lähdeveden tuottaja. Perheyritys perustettiin vuonna 1991, ja sillä on nykyään 80 työntekijää. Finn Spring Oy sijaitsee Keski-Pohjanmaalla ja tuottaa yli 80 miljoonaa litraa lähdevettä vuodessa.

Keski-Pohjanmaalla on myös Multilan lähde, josta Finn Spring kerää ja pullottaa luonnollista lähdevettä. UNESCOn tutkimus on osoittanut, että suomalainen vesi on laadultaan maailman parasta. Siksi ei ole yllättävää, että Finn Springsin vesituotteita, kuten Spring Aqua Premiumia, viedään kaikkialle maailmaan. Finn Spring pullottaa puhdasta lähdevettä, kivennäisvettä, hiilihapotettua kivennäisvettä, erilaisia virvoitusjuomia ja omenan, appelsiinin tai vadelman makuista hiilihapotettua kivennäisvettä.

Määrät kasvussa

Finn Spring Oy:n toimitusjohtaja Hannu Ali-Haapala  kertoo, miten kumppanuus Air Liquiden kanssa toimii:  ”Yhteistyömme alkoi jo vuonna 1996, vain viiden vuoden kuluttua yhtiömme perustamisesta. Kaikki alkoi nestemäisestä hiilidioksidista, jota käytämme juomien hiilihapottamiseen. Määrä on kasvanut noin 10–15 tonnista vuodessa yhteistyön alussa nykyisiin 1 600 tonniin vuodessa.” Yllä olevassa kuvassa Hannu Ali-Haapala (vasemmalla) näkyy tuotantopäällikkö Aleksi Ali-Haapalan kanssa.

”Olemme allekirjoittaneet äskettäin uuden sopimuksen kaasutoimituksista Sykäräisen ja Lestijärven tehtaille, koska olemme lisänneet tuotantoa näissä kahdessa tehtaassa”, jatkaa Hannu Ali-Haapala. Olemme erittäin tyytyväisiä kumppanuuteen, koska tiedämme, että Air Liquide täyttää aina tiukat laatuvaatimuksemme ja pystyy myös takaamaan toimitusvarmuuden.”

Finn Springin käyttämä kaasu on elintarviketuotteisiin tarkoitettua hiilidioksidia. Sitä säilytetään online-seurantajärjestelmällä varustetuissa säiliöissä. Tämän vuoksi Air Liquiden logistiikkaosasto pystyy seuraamaan kulutetun kaasun määrää ja suunnittelemaan toimitukset Finn Springille.

Asiantuntemus  antaa lisäarvoa

”Yhteistyömme kattaa paljon enemmän kuin pelkät hiilidioksiditoimitukset”, huomauttaa  Hannu Ali-Haapala. " Air Liquiden asiantuntijat ovat aina valmiita auttamaan meitä teknisissä asioissa. Kehitämme jatkuvasti uusia vesituotteita. Käytämme Air Liquiden kaasuja ja asiantuntemusta parantamaan tuotteiden säilyvyyttä ja pakkausten laatua. Haluamme esimerkiksi parantaa vitamiinien (C, B6, B12, D) säilyvyyttä terveellisissä Ryhti-, Nätti- ja Puhti-juomissamme korvaamalla pullossa oleva jäljellä oleva happi pisaralla typpeä. Käytämme myös nestemäistä typpeä suurten 5 ja 10 litran vesipullojen paineistamiseksi. Tämä helpottaa pullojen käsittelyä, pakkaamista ja kuljetusta.”

Hän sanoo lopuksi: ”Olemme suunnitelleet lähitulevaisuuteen useita hankkeita yhdessä Air Liquiden kanssa, jotta voimme tehostaa toimintaa ja parantaa laatua entisestään. Useimmiten tämä kehitys liittyy tuotteisiimme, mutta tutkimme myös esimerkiksi mahdollisuutta käyttää otsonia jäteveden puhdistukseen. Tavoitteenamme on Pohjoismaiden markkinajohtajan asema lähdeveden osalta. Luotettavat ja sitoutuneet kumppanit, kuten Air Liquide, helpottavat tavoitteen saavuttamista.”
 

Ota yhteyttä