Hyppää pääsisältöön

Kaasut

Maailman johtava kaasujen toimittaja

Air Liquide on maailman johtava teollisuudessa, laboratorioissa, elintarvike- teollisuudessa ja terveydenhoidossa käytettävien kaasujen toimittaja. Muodostamme Pohjoismaissa yhtenäisen organisaation, johon kuuluvat Ruotsi, Tanska, Suomi ja Norja. Meillä on mahdollisuus tarjota asiakkaillemme erittäin korkealaatuista palvelua - yli maiden rajojen.

Toimitamme puhtaita kaasuja, joista seuraavana saat yleiskatsauksen. Toimitamme myös laajan valikoiman teollisia kaasuseoksia, sinun tarpeidesi mukaisesti. Yli 100 vuoden kokemuksella voimme taata sinulle ammattimaisen ja luotettavan palvelun sekä käyttöösi asiantuntijat, jotka antavat neuvoja ja opastusta, kun sitä tarvitset.

Valitse paras kaasu tarpeisiisi

Saat lisää tietoa erilaisista kaasuista ja niiden käyttöalueista seuraavana. Voit myös tutustua kaasuihin kaasuluettelossamme, jossa voit valita kaasun käyttökohteen, minkä jälkeen näet luettelon käytettävistä kaasuista tai kaasuseoksista.

Puhtaiden kaasujen valikoimaamme kuuluvat asetyleeni, ammoniakki, argon,  helium, vety, hiilidioksidi, ilma, typpi ja happi. Voit tietenkin myös ottaa yhteyttä meihin, mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat ei-sitovan tarjouksen tarvitsemastasi kaasusta.

Oikea kaasu on tehokkaampi

Maailman johtavana kaasujen toimittajana tiedämme, että oikean kaasun käyttö voi olla ratkaisevaa tuotannossasi. Oikea kaasu voi lisätä käyttöaikaa, vähentää kustannuksia, lisätä tehokkuutta sekä operatiivista joustavuutta. Tämä tarkoittaa pitkällä aikavälillä sitä, että voit lisätä kannattavuutta ja sitä kautta vahvistaa yrityksesi kilpailukykyä.

Toisinaan puhtaat kaasut ovat oikea valinta ja toisinaan kaasuseos on optimaalisin vaihtoehto. Tarjoamme joukon erikoiskaasuja, joita kehitämme laajan kokemuksemme sekä alan tuntemuksemme pohjalta. Takaamme, että erikoiskaasuseoksemme ovat tehokkaita, luotettavia ja vakaita.

Kaasujen käyttö teollisuudessa

Kaasuja käytetään useissa teollisissa prosesseissa esim. suojakaasuna teräksen ja metallin työstössä, mutta myös pelkistys- ja polttokaasuna. Vaikka kiinnostus on viime vuosina kasvanut, on esim biokaasun käyttö teollisuudessa vielä vähäistä.

Ajoneuvoteollisuus

Ajoneuvoteollisuus käyttää mm argonia auton osien valmistuksessa. Kaasua käytetään myös valonheittimien lamppujen valmistuksessa sekä vilkkujen ja jarruvalojen, jotka usein sisältävät argon- ja typpiseosta. Tiettyjä erikoiskaasuja käytetään moottorien testaamisessa ja renkaiden täytössä.

Lääketeollisuus

Lääketeollisuudessa ja laboratoriosektorilla käytetään lukuisia erilaisia kaasuja lääkeaineiden valmistuksessa. Hiilidioksidia käytetään pulverimuodossa olevien lääkeaineiden valmistuksessa ja typpeä jäähdytykseen ja pakkaamiseen inerttiin tilaan. Typpi on myös olennainen komponentti nykyaikaisissa farmaseuttisissa valmistusprosesseissa.

Elintarviketeollisuus

Elintarviketeollisuudessa käytetään suuria määriä kaasuja tuotanto- ja pakkausprosesseissa. Elintarvikekaasuja käytetään myös ylläpitämään tuotteen laatua. Yleisimmät elintarvikekaasut ovat hiilidioksidi ja typpi. Hiilidioksidia käytetään virvoitusjuomissa, oluessa ja viinissä. Typpeä käytetään jäähdytyksessä/jäädytyksessä, MAP-pakkaamisessa ja elintarvikkeiden kuljettamisessa.

Kaasujen toimitukset

Air Liquide toimittaa kaasuja teolliseen käyttöön nestemäisessä muodossa säiliöautolla tai pienemmissä nestemäisen kaasun astioissa, yksittäisissä pulloissa tai pullopaketeissa. Tarjoamme kaasuja, joilla on erilaiset puhtausasteet, pitoisuudet ja volyymit. Kun tarvitset suuria määriä kaasua, toimitamme kaasun nesteytettynä säiliöautolla erilliseen säiliöön.  

Laitteet

Air Liquide tarjoaa myös kaasulaitteita, jotta parhaalla mahdollisella tavalla saat kaasun käyttöön kohteessa, jossa kaasua käytetään. Kysy lisää meiltä.

Palvelut

Air Liquide tarjoaa palveluja, joiden avulla voit käyttää kaasujamme niin turvallisesti kuin mahdollista.

Käyttöturvallisuustiedotteet

Tutustu tuotteisiin käyttöturvallisuustiedotteiden avulla.

Suodata
Osoite

Yrttipellontie 1 C, 90230 Oulu

Puhelin

020 779 0586