Hyppää pääsisältöön

Happi

Tärkeä tuote teollisuudessa ja sairaanhoidossa

Hapen käyttö

Happi (myös happikaasu) on erittäin tärkeä tuote moniin käyttötarkoituksiin. Kemianteollisuudessa kaasuja käytetään esimerkiksi petrokemian prosessien tehostamiseen. Happea käytetään myös teräksen ja metallin työstössä esimerkiksi sulattamisessa, hitsauksessa ja leikkaamisessa. Happikaasu tehostaa prosesseja, sillä polttoaineen määrää ja hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää. Happea käytetään myös elintarvikkeiden pakkaamiseen ja hapettamiseen kalanviljelyssä.

Lue lisää kaasujen käytöstä teräksen ja metallin työstössä

Elintarvikkeet ja juomat 

Happea käytetään elintarvike- ja juomateollisuudessa erilaisiin käyttötarkoituksiin . Kaasuja käytetään ennen kaikkea kontrolloituna ympäristönä pakkauksissa, panimoteollisuudessa ja hapettamiseen kalanviljelyssä. Korkea ja tasainen laatu on ehdottomana vaatimuksena elintarvikkeiden ja juomien valmistuksessa. Tähän tarkoitukseen kehitetty Air Liquiden elintarvikkeiden ja juomien tuoteohjelma ALIGALTM on mukautettu erityisesti elintarviketuotannon nykypäivän vaatimuksiin muun muassa jäljitettävyyden ja HACCP:n osalta.

Lue lisää kaasujen käytöstä juomiin ja elintarvikkeisiin.

Happea laboratorioihin ja analysointiin 

ALPHAGAZ™ 1 -happea, jonka puhtausaste on 99,995 %, käytetään laboratorioissa valkaisukomponenttina, polttoaineena liekki-ilmaisimissa ja hapettavana komponenttina piioksidoinnissa puolijohdeteollisuudessa.

Jos työskentelet kriittisen ja erittäin puhdasta happea edellyttävän analysointi- ja laboratorioprosessin parissa, suosittelemme ALPHAGAZ™ 2 -happea (MyGas/alphagaz), jonka puhtausaste on 99,9995. Sekä ALPHAGAZ 1- että ALPHAGAZ 2 -happea toimitetaan kaasupulloissa, joissa on avoin ergonominen suojus ja oma pulloventtiilimme SMARTOP™. Happi typessä on kaasuseos, jota käytetään kalibrointikaasuna (viitekaasuseos) moottoreiden pakokaasutesteissä.

Lue lisää kaasujen käytöstä ajoneuvoteollisuudessa.

Hapen toimittaminen

Air Liquide toimittaa happea ja happikaasuseoksia eri määrinä ja pitoisuuksina. Jos tarvitset suuria määriä happea, voimme toimittaa sen nesteytettynä säiliöautossa. Tällöin asennamme sopivan säiliön ja haihduttimen, joka seuraa kaasunkulutusta.
Jos tarvitset happikaasua kaasupulloissa, pulloissamme on jokin uudenaikaisista ja älykkäistä pulloventtiileistämme, jotka kuuluvat Top-tuoteperheeseen, eli SMARTOPTM, ALTOPTM, EXELTOPTM tai ALbeeTM.

 

 

Käyttöturvallisuustiedote ja esitteet

Osoite

Yrttipellontie 1 C, 90230 Oulu

Puhelin

020 779 0586