Hyppää pääsisältöön
Argon

Argon

Suojakaasu moniin teollisuuden prosesseihin

Argonin käyttö

Argonia käytetään suojakaasuna monissa erilaisissa teollisuuden prosesseissa, kuten teräksen ja metallin työstössä, auton osien valmistuksessa, elektroniikassa, elintarvikeprosesseissa ja viininvalmistuksessa. Argonia käytetään myös hehkulamppujen ja kaksinkertaisten ikkunaruutujen valmistuksessa. Air Liquide toimittaa argonia ja argonseoksia eri määrinä ja puhtauksina.

 Argon suojakaasuna hitsauksessa ja leikkaamisessa 

Argonia ja argonseoksia käytetään usein suojakaasuna hitsattaessa alumiinia, ruostumatonta terästä, pronssia ja kuparia (kaarihitsaus). Suojakaasuna TIG-, MIG-, MAG- ja plasmahitsauksessa yhdessä juuren suojauksen kanssa argon saa aikaan inertit olosuhteet, jotka estävät hapettumisen ja muut kemialliset muutokset, jotka ovat haitallisia hitsattaessa. Teräksen tuotannon yhteydessä argon toimii suojana nestemäisten metallien ja ympäristön välillä.

Air Liquide toimittaa argonia ja argonseoksia tuotenimellämme ARCAL™, joka käsittää neljä käyttövalmista suojakaasua. Ne soveltuvat monenlaiseen hitsaukseen kaikenlaisissa tilanteissa. Ne ovat luotettavia ja yksinkertaisia käyttää, ja ne on valmistettu erityisten tarpeidesi ja suoritusvaatimustesi mukaisesti.

Argon laboratorioihin 

ALPHAGAZ™ erikoispuhdas argon laboratoriokäyttöön – esimerkiksi kromatografiaan, nollaukseen sekä erilaisiin analyyseihin ja prosessinhallintaan – auttaa sinua varmistamaan analyysien luotettavuuden ja toistettavuuden.

Argonin toimittaminen

Air Liquide toimittaa puhdasta argonia ja argonseoksia eri määrinä ja pitoisuuksina.

Jos tarvitset suuria määriä kaasua, voimme toimittaa sen nesteytettynä säiliöautossa. Tällöin asennamme sopivan säiliön ja haihduttimen, joka seuraa kaasunkulutusta.

Jos tarvitset argonia kaasupulloissa, pulloissamme on jokin uudenaikaisista ja älykkäistä pulloventtiileistämme, jotka kuuluvat Top-tuoteperheeseen, eli SMARTOPTM, ALTOPTM, EXELTOPTM tai ALbeeTM.

 

Käyttöturvallisuustiedote ja esitteet

Osoite

Yrttipellontie 1 C, 90230 Oulu

Puhelin

020 779 0586