Hyppää pääsisältöön

ALIGAL™

Kaasuja elintarviketeollisuuteen

ALIGAL™– kaasuja elintarvikkeiden ja juomien valmistukseen

ALIGAL™ on Air Liquiden tuotenimi kaasuille ja kaasuseoksille, joita käytetään elintarvikkeiden ja juomien valmistuksessa. ALIGAL-kaasut on räätälöity erityisesti elintarviketuotannon nykypäivän tarpeisiin ja valmistettu elintarvikekaasujen valmistusta, varastointia ja jakelua säätelevien vaatimusten, määräysten ja standardien mukaisesti.

ALIGAL-elintarvikekaasut kattavat kaikki elintarvikkeiden tuotantoketjun vaiheet raaka-aineiden käsittelystä valmiiden elintarviketuotteiden kuljettamiseen. Puhdas kaasu tai kaasuseos säilyttää tuoreen ruoan ja juoman luonnollisen värin ja maun sekä vähentää hapettumisen, bakteerien ja homeen aiheuttamaa hävikkiä elintarvikkeen altistuessa ympäröivän ilman hapelle. Kaasut ovat värittömiä ja hajuttomia, ja niiden käyttämisessä noudatetaan tarkkoja käytäntöjä, joilla varmistetaan, että saat oikeanlaatuisen ja yhdenmukaisen tuotteen.

ALIGAL – käyttöympäristöt

ALIGAL-elintarvikekaasuja käytetään elintarviketeollisuudessa jäähdyttämiseen, pakastamiseen, lämpötilan säätelyyn, hiilihapottamiseen, suojakaasuun eli muunneltuun ilmakehään pakkaamiseen (MAP, Modified Atmosphere Packaging) ja inertointiin. Kaikki kaasut ja kaasuseokset on valmistettu vastaamaan tiettyjä elintarvikkeiden säilyvyyttä koskevia elintarvikealan vaatimuksia, joita asetetaan esimerkiksi tuoreelle ja prosessoidulle lihalle, tuoreelle kanalle, juustolle, salaatille, tuorepastalle, valmisvoileiville, naposteltaville, leipomotuotteille jne.
ALIGAL-juomakaasuja käytetään muun muassa oluen ja muiden juomien hiilihapottamiseen, pidentämään niiden säilyvyyttä ja ylläpitämään juomien laatua.

Air Liquiden kokonaisratkaisu elintarvikeprosesseihin

Air Liquiden kokonaisratkaisu elintarvikeprosesseihin sisältää kaasun, tekniikan, palvelut ja laiteohjelman, johon kuuluvat mm. pakastus- ja kylmälaitteet, säätimet, kaasukeskukset ja muut kaasutarvikkeet kaasujen käsittelemiseen. Räätälöimme ratkaisun laatu-, hygienia- ja valmistusvaatimuksiesi mukaisesti. Elintarvikealan ja elintarviketekniikan asiantuntijamme auttavat sinua suunnittelemaan, asentamaan sekä ottamaan käyttöön ja optimoimaan laitoksenne elintarvikeprosessit.

Lue lisää kokonaisratkaisustamme elintarviketeollisuudelle.

ALIGALin toimittaminen

Air Liquide toimittaa ALIGALia eri määrinä ja pitoisuuksina.

Jos tarvitset suuria määriä kaasua, voimme toimittaa sen nesteytettynä säiliöautossa. Tällöin asennamme sopivan säiliön ja haihduttimen, joka seuraa kaasunkulutusta.  

 

Käyttöturvallisuustiedote ja esitteet

ALIGALia käyttävät toimialat

Lue lisää ALIGALin käytöstä omalla toimialallasi:

Osoite

Yrttipellontie 1 C, 90230 Oulu

Puhelin

020 779 0586