Hyppää pääsisältöön
Ajoneuvoteollisuus – arvoketju
Valitse arvoketjunvaihe, jossa Air Liquide voi tarjota sinulle ratkaisun.

3D-tulostus (materiaalia lisäävä valmistus)

Kaasuntoimittajan sekä tutkimus- ja tuotekehityskumppanina Air Liquide voi tarjota räätälöityjä ratkaisuja, jotka perustuvat materiaalia lisäävästä valmistuksesta keräämäämme laajaan kokemukseen. Sovitamme kaasutoimitukset, laitteet ja palvelut yksilöllisiin tarpeisiisi.

Ratkaisumme kattavat:

  • Kaasujen toimituksen: argon, typpi tai helium
  • Prosessien optimointi kaasun avulla
  • Kaasulaitteistot
  • Suojavarusteet
  • Tekninen asiantuntemus kaasulaitteistojen ja varusteiden suunnittelussa
  • Kaasulaitteistojen huolto ja kunnossapito
  • Koulutukset, aiheena mm. kaasun turvallinen käsittely

Lataa tästä esite materiaalia lisäävästä valmistuksesta (pdf).

Kaasut

Air Liquidella on erilaisia kaasuja kaikkiin tarpeisiisi. Prosessissa käytettävät kaasut, ts. argon (Ar), typpi (N2) ja helium (He), täyttävät 3D-prosessien voimassa olevat puhtausvaatimukset, ja niitä käytetään koko prosessiketjussa:

  • Jauhemenetelmät: atomisointiin, talteenottoon ja säilytykseen
  • 3D-tulostus: prosessin suojakaasuna (inertointi)
  • Jälkikäsittely: suojakaasuna esim. lämpökäsittelyssä ja suihkupuhdistuksessa

Arcal  
Argon 
Helium 
Typpi

 

Asennus, laitteistot, palvelut

Air Liquide tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun prosessiisi. Kaasujen lisäksi voimme toimittaa kaasunsyöttöjärjestelmän turvallisen asennuksen, kaapin jauheiden säilytykseen inertissä ilmakehässä, valvontajärjestelmän (etämittaus) ja ennaltaehkäisevän kunnossapidon palvelut.

Asiantuntemus

Air Liquiden sovellusasiantuntijat tukevat sinua koko matkan kaasulaitteistosi suunnittelusta toteutukseen ja vastaavat kaikkiin turvallisuutta, tarkistuksia ja kaasuratkaisuja koskeviin kysymyksiisi.

Turvallisuus

Air Liquidelle turvallisuus on aina etusijalla. Siksi asiantuntijamme opastavat laitteiston asennuksessa, esim. tilojen happipitoisuuden seurantaan käytettävän järjestelmän valinnassa. Tarjoamme myös kunnossapitopalveluja sekä koulutusta kaasuista ja kaasujen käsittelystä, jotta työntekijäsi osaisivat käyttää laitteistoa turvallisesti. 

Haasteesi

Tiedämme, että materiaalia lisäävässä valmistuksessa on monia haasteita, ennen kuin virtuaalimalli on tulostettu fyysiseksi osaksi. Kaasujen hinta on vain pieni osa valmistuskustannuksista, mutta kuitenkin niillä on ratkaiseva merkitys turvallisuuden ja prosessin vakauden ja tuotteen lopullisen laadun kannalta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä ja kerro meille toimialastasi! Keskustelemme mielellämme haasteistasi ja autamme sinua löytämään oikean kokonaisratkaisun. 

 

Käyttöturvallisuustiedote ja esitteet

Osoite

Yrttipellontie 1 C, 90230 Oulu

Puhelin

020 779 0586