Hyppää pääsisältöön

Air Liquide toimittaa typpeä ESS-yhtiölle Ruotsissa

Air Liquide levererar nitrogen till ESS i Lund.

Air Liquide toimittaa nestemäistä typpeä European Spallation Source (ESS) -yhtiölle Lundiin Ruotsissa. Air Liquiden kaksi nestemäisen typen säiliötä asennettiin laitoksen työmaalle lokakuussa.
ESS on ainutlaatuinen rakenteilla oleva tutkimuskeskus, jolla on maailman tehokkain neutronilähde. Laitoksen investoinnin kustannukset tulevat olemaan n. 1,843 miljardia euroa.

ESS tulee käyttämään Air Liquiden nestemäistä typpeä osittain heliumin puhdistamiseen ja osittain heliumin jäähdyttämiseen kryolaitteistossa.

“Valintaamme vaikutti kokonaisuus, kun vertasimme eri vaihtoehtoja. Allekirjoitimme sopimuksen Air Liquiden kanssa,koska kaupalliset ja tekniset kriteerit mm. laatu, palvelu ja toimitusvarmuus ratkaisivat ”, sanoo John Jurns, ESS:n Cryogenic Senior Engineer.

“Olemme hyvin ylpeitä siitä, että saamme toimittaa typpeä ESS-yhtiölle. Täällä on nousemassa kiehtova ja hyvin mielenkiintoinen tutkimuskeskus”, toteaa Air Liquidelta Peter Stjernberg, Research and Analysis Gases -myynnistä. Hän myös valvoi Air Liquiden tiimiä, joka asensi ensimmäisen typpisäiliön lokakuussa 2017.

Lue lisää yhtöstä ESS.

Lue lisää typestä

 

 

Osoite

Yrttipellontie 1 C, 90230 Oulu

Puhelin

020 779 0586